Bath Crashers: BC706-Glass Box

As Featured on:

Season 7: Episode DBCR-706H - Glass Box

Matt Muenster and the Bath Crashers crew create an ecofriendly, sustainable and gorgeous bathroom. After removing the walls, this bathroom is now a nearly uninterrupted flow from the bedroom. A raised wood floor sets the stage for the glass box encloses the huge shower and etched glass panels provide privacy and move along a track the length of the shower. A memorable double sink vanity with paperstone countertop and petrified wood vessel sinks flanks the side wall. The long and deep soaker tub is framed with a sleek floating deck built from cedar planks and makes for the perfect place to relax with a glass of wine and a good book. The tub wall is clad with recycled panel doors that are cut in a unique grid and enameled. Outside the shower sits a small bench with a removable, gasless and ventless fireplace to add to the ambience. Topping things off is an open ceiling made from reclaimed timbers, forming a pergola overhead.

Under the sink, the false panel is transformed into a secret salon. Using Pojjo's Vanity Valet Secret Matt turns unused dead space into functional elegance.

Instead of a panel that simply covers plumming, they remove the panel to expose the existing opening. Usign the VVS kit, the panel opens 90 degrees exposing an elegant panel that sits at the base of the sink. Each holder uses ventilated capped and stainless steel tubes to safely expound head while storing and holding hot tools like your flat irons and curling irons. Cords are stored on the inside wall of the false panel giving you organization and sanity to your vanity.

Tagged with: , , VVS, Vaniity Valet Secret, 90 degree hinge
pojjo question